Samenwerken

We zijn het enige kindcentrum in dorp De Rips. Als kindcentrum staan we midden in het dorp. Letterlijk, maar ook figuurlijk. We werken samen met onze omgeving. Dat doen we bijvoorbeeld door samen met verenigingen uit de buurt leuke activiteiten te organiseren. Zo maakt je kind kennis met de wereld om zich heen én ontdekt het eigen talenten en interesses. Als afsluiting van een thema brengen we bijvoorbeeld een bezoek aan een museum, de sterrenwacht of gaan we op natuurwandeling met IVN. Ook nodigen we regelmatig experts uit in de groep om over hun werk te vertellen.

Combinatieklassen
Met minder dan 100 leerlingen en een team van twaalf medewerkers is goed samenwerken iets dat bijna automatisch gaat. En gelukkig maar, want samenwerken brengt kansen. Zo zitten kinderen van verschillende leeftijden samen in combinatiegroepen. Dat zorgt voor:
  • Een gezellige sfeer
  • Een school waar iedereen zichzelf kan zijn
  • Een stimulerende omgeving waar kinderen van elkaar leren
Daarnaast hebben alle groepen samen Klimboomvieringen. We laten aan elkaar zien waar we mee bezig zijn. Dus van elkaar leren? Dat zit wel goed bij ons.  

Van kleuter naar peuter: doorlopende leerlijn
De overgang van peuter naar kleuter is best spannend. Hoe gaat je kind het vinden op school? Is je kind er wel klaar voor? Allemaal vragen waar je mee kunt zitten. Wij vinden het belangrijk dat peuters op een fijne manier de overgang naar de kleuterklas maken. Daarom sluit ons peuterwerk goed aan bij de basisschool. Onze leerkrachten van de kleutergroepen en de pedagogisch medewerkers van de dagopvang hebben regelmatig contact. We gaan bij elkaar op bezoek en spelen en gymmen samen. Zo leren we elkaar goed kennen en kan je kind zich gewoon op dezelfde manier blijven ontwikkelen.

Op die manier:
  • Zorgen we ervoor dat we van elkaar weten wat er speelt
  • Werken we aan dezelfde thema's
  • Praten we op dezelfde manier met kinderen
Wel zo duidelijk voor je kind. We zorgen dus samen voor een fijne leeromgeving.